Get Adobe Flash player

Haven Kolhorn

Kolhorn is een prachtig authentiek Westfries dorpje gelegen aan de Westfriese omringdijk.  Het dorp is beschermd dorpsgezidorp luchtfotocht en heeft veel monumenten.

De jachthaven is gelegen aan deze dijk en groeit uit tot het waterknooppunt tussen Middenmeer, Schagen en Alkmaar. In deze haven is mogelijkheid tot tanken. Er zijn restaurants in het dorp waar u heerlijk kunt eten. Aan de Westfriese dijk bevinden zich het Erfgoedcentrum OpZeeLand en de turfschuren die in het zomerseizoen zijn geopend. Hier kunt u zien hoe het er aan toe ging in de tijden dat Kolhorn nog direct aan de Zuiderzee lag! In het dorp bevindt zich een kanoverhuurder. In de zomer vinden in Kolhorn jaarlijkse nachtmarkten plaats, deze zijn dit jaar op 26 juni, 17 juli en 7 augustus van 19.00 tot 24.00. Het prachtige dorp vormt samen met de Westfriese Omringdijk een bijzondere plek waar u zeker eens een kijkje moet nemen. Voor aktiviteiten www.bezoekhollandskroon.nl of de VVV app en www.westfrieseomringdijk.nl

 Medio mei 2015 hopen wij te starten met de bouw van een nieuwe havengebouw aan de Ansjoviskade, met moderne sanitaire voorzieningen.